top of page

BOK & FOREDRAG

Mitt gründer-eventyr startet med forelskelsen i en prototype av en solcellelampe og fortsatte frem til lampen hadde nådd ut til over tre millioner flyktninger gjennom UNHCR og flere tusen «vanlige folk» i Afrika, Asia, Norge, EU og USA.

 

Dette er min fortelling som gründer fra disse fire årene. Fire år med frykt og forventning, fantastiske reiser, frustrasjon, forbannelse og enestående suksess takket være alle de gode menneskene som har gjort det hele mulig. Jeg håper boken og foredraget kan være til inspirasjon for andre som tenker på å realisere sin egen drøm og alle som ønsker å studere entreprenørskap som fag. Jeg håper også boken kan bidra med relevante tips, råd og faglige innspill på en slik reise, og at mine erfaringer vil gi innblikk i hvilke personlige utfordringer en gründer må være forberedt på å møte. Se menyen til høyre for noen av de mange sakene pressen har skrevet om selskapet gjennom ulike faser. 

 

Over de siste 5 årene har jeg holdt en rekke foredrag for og om BRIGHT, i nasjonale og internasjonale fora. Nå som jeg er ute av min operative rolle i selskapet, vil foredrag fokusere på erfaringer og læring fra gründerfasen, samt de verktøy og metoder jeg tilnærmet meg oppgavene med den gang. 

Det er for få slike historier i norsk offentlighet. Vi trenger flere forbilder som kan inspirere oss, være ærlige og fortelle om den tøffe veien for å skape noe. Vi trenger flere som vil tenke stort og starte for seg selv hvis vi skal bli et land som kommer seg ut av oljekrisen med fremtidstroen i behold. Vi trenger flere som tenker stort hvis vi skal klare å løse verdensutfordringer som klima, fattigdom og sult.

Kristians historie beviser at man kan endre verden, selv om man kommer fra lille Norge og bare lager en solcellelampe.

Maria Amelie - Forfatter, journalist og foredragsholder

Fra forordet til boken "Frykt & Forventning"

bottom of page